logo_bmw2011original

13 / Nov 2010

FILMprogramma zaterdag 13 november
Boordevol filmprogramma op zaterdag / Studio 3

http://www.blackmagicwomanfestival.nl/item/program/87/FILMprogramma_zaterdag_13_november

Kaartjes voor films zijn ook los te verkrijgen (zie: kaartverkoop)

JUST LIKE U 17.30 – 18.15 uur

Genre : Documentaire
Regie : Clark & Irma Accord
Land : Nederland (2009)
Lengte : 35 min.
Taal : Nederlands
Ondertiteling : Geen

Korte omschrijving:Een film over relaties en seksualiteit onder Afro-Nederlandse jongeren. In Just Like U praten elf jongeren van Surinaamse, Antilliaanse en Afrikaanse afkomst over hun keuzes in seks, liefde en relaties. Voorafgaand aan de film een korte inleiding van Irma Accord.

THE BIJLMERSHAKE 18.15 – 18.30 en 18.30 – 18.45 UUR (zie vrijdag)

SPOKENDANSEN / LAND TE KOOP, VROEGER EN NU 18.45 – 20.15

Genre : Documentaire
Regie : Thea Doelwijt
Land : SUR (2010)
Lengte : 82 min.
Taal : Nederlands
Ondertiteling : Geen

Korte omschrijving:

Een filmvertoning van de theatervoorstelling”Spokendansen / Land te koop, vroeger en nu” van maakster Thea Doelwijt,. Het stuk, een echte, ouderwetse en toch ook nieuwerwetse cabaretmusical met de ondertitel: “Land te koop, vroeger en nu”, werd speciaal geproduceerd in het kader van de van de 173ste verjaardag van het toneelgenootschap Thalia in Suriname.

Fragmenten van de voorstelling “Land te koop”, uit 1972-1973 (Thea Doelwijt en Henk Tjon) werden hierin verwerkt. Dit heeft geleid tot een verrassende samengang van kritische, oude en nieuwe teksten,vrolijke zang met een goede muzikale begeleiding.

A DAY IN HER LIFE 2010 20.15 – 20.45 UUR

Genre : Documentaire
Regie : Vivian Wenli & Pooja Pant
Land : NED (2010)
Lengte : 30 min.
Taal : Nederlands
Ondertiteling : Engels

In 2007 richtten Vivian Wenli Lin en Pooja Pant de stichting “Voices of Women” op. Afkomstig uit de Verenigde Staten en Nepal zijn ze nu woonachtig in Amsterdam. Beiden zijn al jaren actief op het gebied van mediakunst, feminisme, gender-issues en activisme.

Het project “A day in her life 2010″ omvat verschillende elementen. In eerste instantie was het een workshop voor zowel sekswerkers als slachtoffers van mensenhandel, waarin vrouwen de vrijheid en mogelijkheid geboden werd om te praten over hun leven en daarbij op creatieve wijze gebruik te maken van verschillende media. Het resultaat is een serie indringende reportages.

THE VISITOR 20.45 – 22.45 UUR

Genre : Drama
Cast : Richard Jenkins, Haaz Sleiman, Danai Gurira, Hiam Abbass
Regie : Tom McCarthy
Land : USA (2008)
Lengte : 103 min.
Taal : Engels
Ondertiteling : Nederlands

Korte omschrijving: Walter Vale, een eenzame weduwnaar en economieprofessor reist met tegenzin naar New York voor een conferentie. Als hij in zijn appartement aankomt, treft hij een stel aan, Tarek en Zainab. In plaats van hen de deur te wijzen, besluit hij ze tijdelijk onderdak te bieden, aangezien de twee illegaal in Amerika verblijven en verder geen onderdak hebben. Algauw ontstaat er tussen Walter en Tarek een hechte vriendschap, die weer kleur aan Walters leven geeft.Het noodlot slaat echter toe wanneer Tarek tijdens een controle door de politie aangehouden wordt. Tarek belandt wegens zijn illegale status in een gesloten instelling en de enige persoon die hem kan opzoeken, is Walter. Walter is vastberaden om Tarek vrij te krijgen, een gevoel dat versterkt wordt als Tareks moeder Mouna in New York verschijnt om haar zoon te zoeken. Terwijl de vier personen de harde feiten van de Amerikaanse immigratiedienst te verwerken krijgen, worden hun individuele levens, maar vooral hun gedeelde menselijkheid, getoond.

Kaartjes zijn te verkrijgen via de site van het Bijlmerparktheater (let op: vroegboekkorting tot 8 november) of aan de balie van het bijlmerparktheater. Voor meer info over kaarten check: kaartverkoop.

Event Location:

Black Magic Woman, Amsterdam